Rize Organize Sanayi Bölge Müdürümüz Müsiad'ın Çalıştayına Katıldı...

Rize Organize Sanayi Bölge Müdürümüz Müsiad'ın Çalıştayına Katıldı...


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi’nde  ‘Teşvik ve Desteklerde Karşılaşılan Sorunlar’ konulu çalıştay düzenlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MÜSİAD Rize Şube binasında yapılan çalıştay’a konuşmacı olarak Rize Organize Sanayi Bölge Müdürümüz Hasan Günal, KOSGEB Rize Müdürü Mustafa Kurt ve SMMM Muzaffer Örün ile MÜSİAD üyeleri,  Rize Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Bölge Müdürümüz Hasan Günal ise Organize Sanayi Bölgesi alt yapısı ile ilgili eksiklikler, % 88’e varan dolum oranı ve genişleme alanı ile ilgili konularda bilgiler verdi.

 

Teşvik Mevzuatı ile ilgili konuşma yapan SMMM Muzaffer Örün, yatırımcılara teşvik mevzuatıyla ilgili yatırımcıların faydalanabileceği unsurları ayrıntılı olarak anlattı. Ayrıca

Rize’nin 4. Yatırım  Bölgesi olması sebebiyle Rize Organize Sanayi Bölgesin’de yapılacak yatırımların 5. Bölge haklarından faydalanılması özelliği rakamlarla ve oranlarla anlatıldı. İlave olarak nelerin teşvik kapsamına alınması hususu da toplantıya katılan üyelerle tartışıldı. Teşviklerden yararlanma konusu soru cevap bölümünde de devam ederek yatırımcıların teşvik unsurlarından yararlanma konusu hakkındaki sorular Muzaffer Örün tarafından cevaplandırıldı.