Rize Organize Sanayi Bölgesinde İncelemeler Yapıldı

Rize Organize Sanayi Bölgesinde İncelemeler Yapıldı


Rize Organize Sanayi Bölgesi Çalışmalarını Yerinde İncelemek Üzere  Rize Ak Parti Milletvekili Hasan Karal, Rize’li  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, Sağlık Bakan eski Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Ak Parti Milletvekili adayı Erkan Kandemir, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı Organize Sanayi Bölgesine ziyarette bulundular. Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasan Günal’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerekli incelemelerden sonra açıklamalarda bulunan Sanayi Bakan Yardımcımız Davut Kavranoğlu;

 

“Burası artık sanayicilerin yatırımlarına başlamasına uygun hale geldi. Bir an önce sanayicilerin ruhsat başvurularını yapmalarını ve istihdam sağlamalarını bekliyoruz, yatırımların başlamasından sonra belirli bir seviyeye ulaşıldığında  kanun gereği ikinci etabı da yaklaşık 1000 dönüm daha büyüterek geliştirmek istiyoruz” dedi.

 

Rize Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım ise;

 

“Şükürler olsun ki bu safhaya gelmiş bulunmaktayız. Arsa tahsisleri yapıldı, girişimciler hızlı bir şekilde projelerini yapmaya devam ediyorlar.” dedi.

 

Rize Millet Vekili Hasan Karal yaptığı açıklamada ise;

 

“Burada fabrika kuracak iş adamlarına arsa tahsis belgeleri takdim edilmiştir. Her sanayicinin işyerini kurgulayacağı yer bellidir. Yaklaşık olarak 1500- 2000 kadar hemşerimizin burada istihdam edileceğini var sayıyoruz.” dedi.