Rize OSB'de Sorunlar Çözülüyor

Rize OSB'de Sorunlar Çözülüyor

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu...

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize-Mardin Otoyolu’nun sadece Rize’nin değil güzergahtaki tüm illerin birinci gündem maddesi olduğunu söyledi.       

Rize İl Genel Meclisi toplantısında il genel meclisi üyelerine sunumda bulunan Ofluoğlu, RTSO’nun projelerinden bahsederek Rize-Mardin Karayolu’nun bölge için önemine değindi. Ofluoğlu konuşmasında RTSO olarak AB fonları ile bir çok önemli proje hazırlığında olduklarını belirterek, “RTSO olarak Avrupa Birliği fonlarıyla Rizemize kazandırdığımız çok önemli 10 milyon Euro’luk bir proje var. Projemiz AB’den kabul gördü. Bu proje organik gübre üretim fabrikası ve içinde çay üretimi yapabilecek bir fabrikanın bulunduğu bir kompleks. Çayeli’nde Özel İdare Müdürlüğü’ne ait 7 dönümlük bir arsa bulduk. Bu proje çok büyük bir projedir. RTSO olarak Ticaret Borsası da bu projeye ortak. Şu anda hiçbir sorun yok, bütün protokoller hazır. İmza için Rize’ye gelecek heyeti bekliyoruz. Yıl boyunca 250 kişi istihdam edecek olan bu projeyle bölgemizdeki organik çay üretimi için önem arz eden organik gübre üretilecek. Bütün dünyada organik tarımın ön plana çıkmasıyla kurulacak bu tesis işletmeye açıldığında çok daha önem kazanacaktır. Organik gübre fabrikasının ham maddesi ise bitkisel atıklardan oluşacak. Farikalardaki çay çöpleri de burada değerlendirilecektir” dedi.

“OSB’DE HUKUKSAL SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”

       Danıştay kararı ile yapımı duran Rize Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde bulunduğu hukuk sorunlarının aşılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Ofluoğlu, “Büyük bir kısmının kamulaştırılması tamamlanan Kalkandere mevkiindeki OSB’nin alt yapı ilahesi yapılıp müteahhit çalışmalara başlamıştı. Ancak bazı kişiler tarafından kamulaştırma yargıya taşındı. Lehimize sonuçlanan dava Danıştay’da aleyhimize bozuldu. Ancak yeniden görülen davada lehime karar çıktı. Şu anda dosya Danıştay üst kurulunda görüşülüyor. İnanıyorum ki burada da karar lehimize verilecek ve sorunlar ortadan kalkmış olarak hızla Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmasına çalışacağız. OSB, Rize için büyük önem taşıyor. Gerçi çok büyük bir OSB değildir. 550 dönüm bir sahayı kapsamakta ve üzerinde 34 sanayi kuruluşun kurulabileceği parseller var. Rize’de sanayinin gelişmesi bizler için çok önemli. Şu anda çok ciddi firmalardan müracaatlar alıyoruz. OSB’nin tamamlanmasını bekliyorlar. OSB ile Rizemiz gerek istihdam gerekse ekonomik yönden çok önemli ivme kazanacaktır” şeklinde konuştu.

“RİZE-MARDİN OTOYOLU BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK”

    Cumhuriyetin 100. yılına kadar gerçekleştirilecek 100 büyük proje arasında yer alan Rize-Mardin Otoyolu’nun bölgenin kaderini değiştireceğini belirten Ofluoğlu, yolun sadece Rize’nin değil güzergahtaki tüm illerin birinci gündem maddesi olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. yılına kadar tamamlanacak önemli projeler arasına Rize-Mardin yolu da girdi. Ovit Tüneli’nin proje ihalesi yapıldı ve firma nisan ayına kadar projeyi teslim edecek. Bu yolla ilgili çok önemli destekler görüyoruz. Hükümetimizde bu konuda karalıdır. Bizlerde bu projenin bir an önce başlayabilmesi için bu projeye Rize’nin meselesi olarak bakmadık. RTSO olarak kendi muhatabımız olan Rize-Mardin hattı güzergahındaki Ticaret ve sanayi odaları ile Ticaret Borsalarıyla gündemimize aldık. Bu proje sadece Rize’nin değil, güzergahtaki tüm illerin birinci gündem maddesi. Başbakanımız da üç bölgenin gündeminin ilk maddesi Rize-Mardin Otoyolu olmasına ilgiyle baktı. Rize–Mardin Otoyolu, Gürbulağı, GAP’ı, hatta Suriye kapısını Karadeniz’e bağlayan en kısa yoldur. Şehrimizin kaderi, geleceği olan bu yolda çok önemli bir aşama kaydettik. Diğer bölgelerdeki illerimizin de katkısıyla Rize-Mardin Otoyolu artık dönüşü olmayan bir yola girdi.”