RTSO Meclis Üyeleri Rize Organize Sanayi Bölgesi'nde İncelemelerde Bulundu

RTSO Meclis Üyeleri Rize Organize Sanayi Bölgesi'nde İncelemelerde Bulundu


Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Rize Organize Sanayi Bölgemize incelemelerde bulunmak üzere bir ziyaret gerçekleştirdiler. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Rize Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz Hasan Günal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve  Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu aynı zamanda Rize Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyemiz ile Rize Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan firma temsilcileri değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Rize Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz Hasan Günal, 550 bin m2’lik arazi üzerine kurulu olan Organize Sanayi Bölgesi’nin 270 bin m2’lik alanı üzerinde fabrika inşaatları bulunduğunu belirtti. İki fabrika parseli hariç tüm parsellerin fabrika inşaatlarının devam ettiğini bildiren Hasan Günal, bu iki parselin toplam 16 bin m2 olduğunu ifade etti. Altyapı çalışmalarının tamamlandığını  sanayicimizin üstyapı çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Rize Organize Sanayi Bölgesi’nin 2. Etabının çalışmalarına başlandığını da hatırlatan Bölge Müdürümüz Hasan Günal, 1. Etapta yaklaşık olarak 1.500 kişilik bir istihdam sağlanması hedeflendiğini söyledi. Yılbaşına kadar 5 firmanın faaliyete geçeceğini 1. Etabın tüm fabrikalarının 1 buçuk yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da yapmış olduğu açıklamada Rize Organize Sanayi Bölgesi’nin Odamızın en büyük projelerinden biri olduğunu ifade etti. Yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalışılan projenin bu aşamaya gelmesi için çok çaba sarf edildiğini ifade eden Karamehmetoğlu, bu arazinin istimlak edilebilmesi için 2800’e yakın kişiden tapu alındığını belirtti. Rize’de arazi temininin en zor konu olduğunu vurgulayan Karamehmetoğlu, bunun sonuçlanması ile sürecin hızlandığını ve kısa zamanda fabrikaların yer tahsisleri ile altyapı ve üstyapı çalışmalarının başlatıldığını ifade etti. Birçok kişiye iş imkânı sağlayacak Rize Organize Sanayi Bölgesi’nde 2. Etap kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını vurgulayan Karamehmetoğlu, bölgeye yatırım yapan firmalara da günümüz şartlarında yapmış oldukları yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Karamehmetoğlu, yıl sonunda faaliyete geçecek olan Ovit Tüneli ve yılbaşında ihalesi yapılması beklenilen Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi’nin de tamamlanması ile bu alanın Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en stratejik noktasını olacağını ifade etti. İmalat yapan firmaların bir yandan Lojistik Merkez ile Karadeniz’e ve Dünya’ya açılma fırsatı bulurken diğer yandan da birkaç saat içerisinde Doğu ve Güneydoğu’ya ulaşma imkânı bulacağını ifade eden Karamehmetoğlu, firmaların bölgeye sağlayacakları yüksek katma değerin yanı sıra ilimizde en yararlı olabileceğine inanılan firmalar arasından tercih edildiğini ifade ederek yatırımcılara teşekkür etti.

Rize Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde Küçük Sanayi Sitesi kurmayı planladıklarını belirten Karamehmetoğlu, Rize Organize Sanayi Bölgesi’ndeki altyapı ihtiyaçları, bakım, onarım ve tamir ihtiyaçları, Rize Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen araçların ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulacak olan Küçük Sanayi Sitesi için çalışmaların başlatıldığını ve inşaatının da yakın zamanda başlanacağını ifade etti.

Rize Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu da programda söz aldı. Orta ölçekte bir sanayi bölgesi olduğunun altını çizen Ofluoğlu yatırımcılara teşekkür etti. Bölge halkının 2. Etap kamulaştırma çalışmalarında yardımcı olmalarını isteyen Ofluoğlu ayrıca istihdam konusunda katkı sağlama adına açılan meslek edindirme kurslarına katılmaları tavsiyesinde bulundu. Ofluoğlu, bölge halkının Organize Sanayi Bölgesinin özellikle bulunduğu bölgeye katkısı anlamında bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.