Sanayi Bakanlığı’nın Üretim Reform Paketi Çalıştayı Ankara’da Gerçekleşti...

Sanayi Bakanlığı’nın Üretim Reform Paketi Çalıştayı Ankara’da Gerçekleşti...


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği Üretim Reform Paketi Çalıştayı Ankara’da HiltonSA Otel’de gerçekleşti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık\'ın ev sahipliğinde iki gün süren ve Rize Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz adına Bölge Müdürümüz Hasan GÜNAL ve Kontrol Mühendisi İshak ALTAY\'ın da katıldığı çalıştayın amacı yerli, yeşil, yenilikçi (3Y) yaklaşımıyla teknoloji odaklı ve yüksek katma değerli üretim yeteneğine ve nitelikli işgücüne sahip, akıllı üretim sistemlerinin kullanımının yaygınlaştığı, marka değerleriyle uluslararası pazarlarda rekabet eden bir sanayi olarak açıklandı.

 

Çalıştayda bir konuşma yapan Bakan Fikri Işık, Türk sanayisinin daha rekabetçi bir konuma yükselebilmesi için pek çok çalışma yaptıklarını, AR-GE Reform Paketinin meclise sevkedildiğini söyledi. Üretim reform paketi için bu çalıştayın da içinde olduğu sürecin devam ettiğini kaydeden Bakan Işık Patent Kanunu Reform Paketi ve TÜBİTAK\'ın Yeniden Yapılandırılması Reform Paketinin de uygulamaya konacağını, bununla ilgili çalıştayların da alınarak tüm paydaşların görüşlerinin alınacağını ifade etti.

 

 

 

Pek çok meslek örgütü, kamu kurumu ve sivil toplum örgütünün katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan yaptı. Çalışma grupları ilk gün konu başlıkları hakkında sorunları tespit ederek çözüm önerileri üzerine tartıştılar. Çalıştayın konu başlıkları şu şekilde gerçekleşti:

 

Yeni Nesil Yatırım Bölgeleri ve Mevcut Yatırım Bölgelerinin Dönüşümü

 

Yatırım ve Üretim Ekosisteminin Güçlendirilmesi

 

Teşvik, Destek, Muafiyetler ve Finansmana Erişim

 

Nitelikli İş Gücü

 

 Yerli, Yeşil, Yenilikçi, Teknoloji Odaklı ve Yüksek Katma Değerli Üretim

 

Akıllı Üretim Sistemleri

 

Uluslararası Rekabet, Standardizasyon, Markalaşma, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD)

 

 

Çalıştayın ikinci gününde ise çalışma grupları ilk gün hazırladıkları sunumları katılımcılarla paylaştı. Sunumlardan çıkan sonuçlar Üretim Reform Paketi mevzuat çalışmalarına katkı sağlayacak.