Teknokent’in Bir Şubesi de Bölgemiz İçerisinde Açılacak...

Teknokent’in Bir Şubesi de Bölgemiz İçerisinde Açılacak...


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Üniversite ile Rize Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde yürütülen Üniversite-Sanayi İşbirliğini artırma çalışmaları kapsamında, Rize Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz, Rize KOSGEB İl Müdürü Celil Kürşat Dereci, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Temizel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Küçük, KÜSİ İl Temsilcisi ve RTEÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ali Paşa Hekimoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Mürteza Agun ve Mehmet Taşkın ile birlikte Rize Organize Sanayi Bölgemize ziyarette bulundular.

Gerçekleşen ziyarette Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Türk- Alman Üniversitesinin ortak yürüttüğü Teknokent kurma çalışmaları doğrultusunda Teknokent’in bir şubesinin de Rize Organize Sanayi Bölgesin’de açılabileceği görüşüldü.

Bölge Müdürümüz Hasan Günal’ın makamında gerçekleştirilen ziyaret esnasında Üniversite-Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesi hususunda, mevcut sorunlar ve yapılacak çalışmalar ile Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan saha çalışmaları (1. ETAP, 2. ETAP ve Sanayi Sitesi) ile OSB’de faaliyetlerine başlayan sanayi işletmelerinin mevcut durumları üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda; Üniversite - Sanayi işbirliğinin aynı şekilde devam etmesine, TÜBİTAK, KOSGEB ve Kalkınma Ajansı desteklerine yönelik tanıtımların yapılmasına ve akademisyenler ile Sanayi İşletmelerinin eşleştirilip saha ziyaretlerine hız verilmesine karar verildi.