Milli Eğitim Müdürü Engin Emen Bölgemizi Ziyaret Etti

Milli Eğitim Müdürü Engin Emen Bölgemizi Ziyaret Etti


Rize Milli Eğitim İl Müdürü Engin Emen, Bölge Müdürümüz Hasan Günal’ı ziyaret ederek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimize yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rize’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşerek bu kapsamda ilimiz Rize Borsa MTAL ile Rize Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulan Mesleki Teknik Eğitim Merkezi ile eşleştirilerek bir irtibat bürosu kurulmuş olup ilgili okuldan personel görevlendirilmiştir. Protokol doğrultusunda meslek edinme ve istihdama yönelik açılabilecek kurslar ve işletmelerin sağlayacağı olanaklar değerlendirildi. Görüşmede, Destek Hizmetlerinden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Berk Eren’de hazır bulundu.

 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla İstanbul Tuzla OSB'de düzenlenen törende iki bakanlık arasında gerçekleştirilen "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" 18 Kasım 2021 tarihinde imzalanmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasındaki koordinasyonu daha da yukarılara taşımak hedefiyle imzalanan protokol ile meslek liseleri öğrencilerinin imalat ve sanayi sektörlerinin talep ettiği niteliklerde eğitim almaları ve meslek sahibi yaparak istihdama ciddi bir katkı sağlamak amaçlanmaktadır.