BEKLENEN DEĞİŞİKLİK YAPILDI...

BEKLENEN DEĞİŞİKLİK YAPILDI...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uzun süredir gündemde olan 'bedelsiz arsa tahsisi' yürürlüğe girdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, birinci kademe gelişmiş ilçelerde indirim uygulanmayacak. İkinci kademe gelişmiş ilçelerde yüzde 60 indirimli, üçüncü kademe gelişmiş ilçelerde yüzde 80 indirimli olacak.Dördüncü, beşinci ve altıncı kademe gelişmiş ilçelerde ise bedelsiz arsa tahsisi gerçekleşecek.

 

İNDİRİMLER ARTIRILDI

OSB’lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi. Buna göre; 4’ncü kademede yer alan ilçelerde de bedelsiz arsa tahsisi yapılabilecek. 5 ve 6’ncı kademede bulunan ilçelerde mevcut “bedelsiz arsa” uygulamasına devam edilecek. Öte yandan, 2 ve 3’ncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB’lerde uygulanan indirim oranları artırıldı. Daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip 2’nci kademe ilçeler yüzde 60’a, yüzde 60 indirim oranına sahip 3’ncü kademe ilçelerde ise yüzde 80’e çıkarıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu uygulama ile az gelişen bölgelerde sanayi çalışmalarının artırılması amaçlanıyor. Karar, uzun süredir sanayi camiası tarafından bekleniyordu.

 

 Yapılan düzenleme incelendiğinde Rize Organize Sanayi Bölgesi 8 ilde yer alan (Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) 20 adet Organize Sanayi Bölgelesi İçerisinde bedelsiz arsa tahsisinde en avantajlı Organize Sanayi Bölgesi konumunda yer almıştır.