Karal OSB'de İncelemelerde Bulundu...

Karal OSB'de İncelemelerde Bulundu...

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Kalkandere Organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulunarak...

 AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Kalkandere Organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkilileri ve OSB bölge müdürü Hasan Günal'dan çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı. Karal'a incelemeler sırasında Kalkandere kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Kalkandere Belediye başkanı Kenan Yıldırım, İl yönetim kurulu üyeleri, Kalkandere AK Parti İlçe başkanı Hasan Ayyıldız, Rize Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Kalkandere il genel meclis üyeleri eşlik etti.

 

 

OSB inşaatının son durumu hakkında bilgi veren OSB Bölge Müdürü Hasan Günal, ise şöyle konuştu;

 

OSB'mizde otuz yedi parselimiz var. Mevcut yolumuzun uzunluğu dört buçuk kilometrelik hattan geçiyor. Yollarımız genişlik olarak yirmi beş ile on sekiz metre arası değişiyor. OSB'nin iç yol hattı olarak yüzde doksanını tamamladık. Buna ilave olarak önümüzde yapacak olduğumuz sadece içme suyu hattımız kalmış olup, yağmur ve atık su hattımızda tamamlanmıştır. Alt yapı inşaatlarına paralel olarak da  proje revize işlemeleri su deposu işimizi  2014 yılı sonuna  kadar bitirip, 2015 yılında sadece alt temel, temel ve parke döşeme işleri  yapılarak, OSB inşaatının alt yapı inşaatını bu şekilde bitirmiş olacağız. Tahsisler konusunda yaklaşık iki buçuk aydan beri bir çalışma başlamıştır. Yönetim kurulumuzun vereceği kararlar doğrultusunda son aşamaya gelinmiştir. Fabrika sahiplerini kendi fabrikalarını kuracak şekilde alt yapımız şuanda hazır durumdadır. Alt yapı olarak kendilerine herhangi bir engel yok."

 

 

İncelemeler sonrasında bir açıklama yapan Karal, Yıllardan beri kronik sorun haline gelmiş ve bir türlü çözülememiş olan Rize organize sanayi bölgemizin şantiyeye dönmüş halini ve çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini gördükçe büyük bir memnuniyet duyduk. 2015 yılı başı itibariyle de yer tahsislerine başlanacağını belirterek,  "Temennimiz o dur ki 2015 yılı itibariyle burada bacalardan duman tütmeye başlayacaktır" dedi.