Kuzeyekspres Gazetesi Rize Osb'ye Geniş Yer Ayırdı

Kuzeyekspres Gazetesi Rize Osb'ye Geniş Yer Ayırdı


Rize Organize Sanayi Bölgesi'nde 280 bin metrekareden oluşan ikinci etap çalışmaları başlıyor.

Rize'nin yükselen değeri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) halihazırda 10 fabrika üretime geçti. 23 parselden oluşan 274 bin metrekare alanda diğer fabrikaların inşaat çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. Üretime başlayan 10 fabrikada 400 kişi istihdam ediliyor.

İlk etaptaki diğer fabrikalarında faaliyete geçmesiyle toplam bin 500 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. 280 bin metrekareden oluşan ikinci etap çalışmalarına ise yakında başlanacağı öğrenildi. İkinci etapta 5 ila 20 bin metrekareden oluşan 21 parsel yer alacak.

 

Bağlantı yolları ve geniş arazi imkanı ile hızla gelişen Rize Organize Sanayi Bölgesi, İyidere Lojistik Liman Projesi'nin hayata geçmesiyle daha fazla değer kazanması öngörülüyor. Rize Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işyeri sahipleri OSB'de avantajlı çalışma fırsatları yakaladığını belirtirken çalışanlar oluşan istihdam mutlu olduklarını ifade ediyor.

İŞÇİLİK VE NAKLİYE AVANTAJIMIZ OLUYOR

OSB'nin kendilerine bir çok fayda sağladığını belirten firma sahibi Selçuk Zerdeci, "Burası yaptığımız imalatları hem nakliye anlamda hem de çalışma çok daha avantajlı hale getiriyor.  Daha önce şehir içindeydik. Ulaşım ve şehir içi olduğu için çeşitli sıkıntılarımız oluyordu. Burada işçilik ve nakliye anlamında avantajlarımız oldu.

İstihdam ve iş anlamında da katkıları oldu. Çay fabrikalarına iş yaptığımız için bölgeye de katkısı oldu. Burası daha gelişmekte olan bir yer olduğu için ileride daha farklı imalatlar ve daha güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz" dedi.

LOJİSTİK LİMAN BÜYÜMEYİ HIZLANDIRACAK

2 yıldır OSB'de üretim yaptıklarını dile getiren makine mühendisi Taner Kopuz, "Rize'de OSB anlamında bir gelişmişlik yoktu. Bu OSB'de iş bulma imkanımız doğdu. Benim gibi birçok arkadaşım mühendis olarak burada görev yapmakta.

Burası büyüdüğünde daha fazla kişinin burada çalışacağını düşünüyoruz. Hem istihdam oluşuyor hem lojistik anlamda katkıları oluyor. Buraya ne kadar firma gelirse malzeme tedariki konusunda avantajımız olur. Lojistik Liman Projesi'nin hayata geçmesi bizim hammadde lojistiğini de çok fazla rahatlatacağını düşünüyoruz. Büyümemizi hızlandıracak bir hamle olacak.

FABRİKALAR İŞÇİ ALIYOR

OSB'de daha verimli çalışma imkanı bulduklarını söyleyen firma çalışanı Ahmet Yılmaz, "Büyüklük ve iş potansiyeli açısından burası çok faydalı oldu. Diğer küçük sanayiye sıkışmıştık. Burada imkanlar daha iyi. Sahamız geniş. Daha çok verim alıyoruz. Fabrikalar işçi alıyor. Bütün işyerleri yoğun olarak çalışıyor. Elemana ihtiyaç oluyor" diye konuştu.