Rize Ak Parti Milletvekili Hasan Karal Rize Organize Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti...

Rize Ak Parti Milletvekili Hasan Karal Rize Organize Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti...


 

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Beraberindeki heyet ile Rize Organize Sanayi Bölgesinde inceleme ve ziyarette bulundu. Rize Valisi ve Aynı  Zamanda Rize Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Erdoğan Bektaş’ın da katıldığı toplantıda, Bölge Müdürümüz Hasan Günal güncel çalışmalar ve bölgenin durumu hakkında bilgilendirme yaptı.

 

 

 

Milletvekili Karal, bölgede ilk olma özelliği taşıyan cam fabrikası Kaçkar Cam’da el değmeden işlem yapıldığı dile getirerek, "Çok modern makinelerle istenilen ölçü ve kalitede ürün çıkarılması çok güzel. İnanıyorum ki bu fabrika yalnız Rize\'ye değil, Doğu Karadeniz ve Gürcistan Azerbaycan komşularımıza da işler yaparak ülke ekonomisine de destek olacaktır. 23 fabrikanın bulunduğu Organize Sanayi Bölgesinde yıl sonuna kadar yüzde 80 kapasiteye ulaşılacağını öğrendik. Bu güzel bir netice. Ovit Tünelinin açılması bu sanayiden Doğu\'ya ulaşmak demektir. Burada üretilecek ürünlerin pazar bulması kaliteli olmasının ispatı olmalı. Kaliteli ürün üreterek satmayı öğrenmeliyiz. Kuru çaydan başka sanayi ürünümüzün olduğunu herkese göstermeliyiz" dedi.

 

 

Yönetim Kurulu Başkanımız ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı açıklamada, 3 fabrikanın faaliyette olduğunu görmekten memnun olduklarını vurgulayarak, "Bu bölgede toplam 23 fabrika yeri mevcut. Aldığım bilgilere göre 2018 sonunda yüzde 80 oranında burasının üretime geçmesi bekleniyor. Rize\'de çay fabrikası dışında sanayi fabrikası bacalarının tütmesi üretime katkıda bulunmasında sevinçliyiz. İşçi istihdam ettirmeye başlayan yerlerinin olmasından memnunuz. Bu sanayi bölgesinin tam faal olarak hizmete girmesi bölgenin yararınadır. Ovit Yolunun açılması İyidere Lojistiğin tamamlanmasıyla entegre olacak Organize Sanayi Bölgemizin katkısı çok önemli olacaktır" şeklinde konuştu.