Rize Organize Sanayi Bölgesi Parsel Tahsis Belge Töreni Düzenlendi

Rize Organize Sanayi Bölgesi Parsel Tahsis Belge Töreni Düzenlendi


Rize Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapacak firmalara tahsis edilen parsellerin belgeleri firma yetkililerine takdim edildi.

 

 

Belge dağıtımı için Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda düzenlenen törene Rize Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Nusret Bayraktar, Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Faruk Ofluoğlu, Mehmet Kazancı, Kenan Yıldırım, Rize Organize Sanayi Bölge Müdürü Hasan Günal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile yatırımcı firma temsilcileri katıldı.

 

 

Rize Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ersin Yazıcı programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

 

"Rize OSB kurulana kadar farklı aşamalardan geçmiş ve bu güne gelmiş. Yani işin çoğu gitmiş azı kalmış. En zor kısımları başarılarak ilimize kazandırılmış.  Burada kurulacak fabrikaların ürettikleri ürünlerin Türkiye\'nin ve dünyanın değişik yerlerine kadar ulaşarak bölgemize katma değer vereceğine ben canı gönülden inanıyorum.

 

Rize OSB, Ovit tünelinin hizmete girmesi ve ilimize yapılacak olan havalimanına yakınlığı nedeni ile Türkiye\'deki gözde sanayi bölgelerinden bir tanesi olacaktır. Burası çok kısa zamanda parselleri dağıtılıp ful kapasite çalışan bir OSB olacaktır. Rize\'mizin geleceği olan bu projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."dedi.

 

Daha sonra parsel tahsisi yapılan firma yetkililerine belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

Bedelsiz arsa tahsisi yönetmeliğine göre tahsisi yapılan firmaların verdikleri taahhüt gereği 24 – 36 ay içerisinde yaklaşık 200.000.000TL ‘lik yatırım ile 2000 kişinin de istihdam edilmesi planlanmaktadır. 

 

 

 

 KARSAN SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

 

 

 BETEK BOYA KİMYA VE SAN.A.Ş.

 

 

 ÇAYSAN DOĞU KARADENİZ ÇAY ENTEGRE SAN.A.Ş.

 

 

 YAZSAN MAKİNA A.Ş

 

 

 NALKIRAN KARDEŞLER TİC.LTD.ŞTİ.

 

 

 METAL TEKNİK TİC.LTD.ŞTİ.

 

 

 ÜÇEL GIDA VE SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

 

 

 BİLGİN METAL LTD.ŞTİ.

 

 

 AKKUŞ TEKSTiL GIDA LTD.ŞTİ.

 

 

 SARGINSA ORMAN ÜRÜNLERİ LTD.ŞTİ.

 

 

 RİMED MEDİKAL TİC.A.Ş.

 

 

 KAÇKAR CAM SAN.A.Ş.

 

 

 TAŞÇILAR MAD.TİC.A.Ş.

 

 

 SEYMENLER KERESTE İNŞ.TİC.LTD.ŞTİ.

 

 

 VEGA GIDA SAN.A.Ş.