Rize OSB Yapım Çalışmaları

Rize OSB Yapım Çalışmaları

Rize Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), müteşebbis heyeti toplantısı yapıldığı bildirildi.

      Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Çakır başkanlığında yapılan toplantıya, Rize Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı aynı zamanda Müteşebbis Heyetinin Başkan Vekili Ömer Faruk Ofluoğlu ve diğer heyet üyelerinin katıldığı belirtildi.

 

       Rize OSB'nin, 1997 yılında yatırım programına alındığı ve 2000 yılında kuruluş protokolünün imzalandığı ifade edilen açıklamada, Vali Çakır'ın şu ifadelerine yer verildi:

 

     "Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı'nın, Milletvekillerimizin, sanayicilerimizin ve Rizelilerin gelişmeleri yakından takip etmekte olduğu Rize OSB ile ilgili, bu toplantı sayesinde malumat sahibi oldum. Bütün altyapı projeleri tamamlanmış, şuan herhangi bir duyuru yapılmamış olmasına rağmen 63 firma tarafından müracaat edilmiş olması, bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırmamız gerektiğinin bir göstergesidir.

 

         Rize OSB'nin bu güne kadar gecikmesindeki en büyük sorun kamulaştırma çalışmaları esnasında yaşanan güçlüklerdir. Rize'ye sosyal ve ekonomik olarak değer katacak olan Rize OSB ile ilgili çalışmalarımıza bir ivme kazandırabilmek için bölge ile ilgili süregelen davaların paralelinde kendimize bir hareket rotası çizmeliyiz.''

 

        Vali Çakır'ın, Rize OSB'nin kurulabilmesi için bugüne kadar emeği geçen İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'na ve Rize'de görev yapan diğer meslek büyüklerine, müteşebbis heyetinde görev alan herkese katkılarından dolayı teşekkür ettiği bildirildi.